JESTE LI ZNALILife Style

Kakvi se muškarci zapravo traže?

Kakvi se muškarci zapravo traže?

Na ženin odabir partnera može uvelike utjecati način na koji se njezin otac odnosio prema njoj tijekom djetinjstva

Žene imaju neke, ponekad neobjašnjive, kriterije za odabir životnog partnera koji će nerijetko iznenaditi i njihove najbolje prijateljice, a znanstvenici vjeruju da su proniknuli tajnu.

Naime, na ženin odabir partnera može uvelike utjecati način na koji se njezin otac odnosio prema njoj tijekom djetinjstva, koliko god to nekima bilo teško prihvatiti, ustvrdili su američki znanstvenici.

Skupina stručnjaka sa Sveučilišta Durham predvođena psihologinjom dr. Lyndom Boothroyd smatra da žene prema kojima su očevi u djetinjstvu bili brižni, posvećivali im dovoljno vremena, vrlo često biraju partnera koji fizičkim izgledom podsjeća na oca.

Istraživanjem nisu obuhvaćene žene koje su imale loš odnos s očevima, izvijestili su britanski mediji. Dr. Boothroyd objasnila je da nedavno otkriće njezinih kolega, koje je objavljeno u časopisu Evolution and Human Behaviour, pomaže u razumijevanju enigme na koji nas način određeni tip osobe privlači.

Ona smatra da bi ovo saznanje moglo biti vrlo korisno u području psihologije koji se bavi bračnim savjetima i savjetima psihologa partnerima.

Žene koje su sudjelovale u istraživanju bile su zamoljene da ocijene u kojoj ih mjeri privlače lica muškaraca s fotografija koje su im pokazali te da ocijene na koji se način njihov otac odnosio prema njima tijekom djetinjstva.

izvor:http://metro-portal.hr
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close