MANIFESTACIJESportSuper vijesti

Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju

Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju

24. i 25. kolovoza na konjičkim terenima, Hrvatski konjički savez i KK “Husar” iz Čazme organiziraju Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju.

Seniori, utrka na 100 km, početak 25. kolovoza u 7,00 sati, juniori, 25. kolovoza, utrka na 80 km, start u 8:30 i kadeti, 25. kolovoza, utrka na 60 km, start u 10 sati.

Utrka za Croatia cup – za 5. kolo Croatia cupa, pored navedenih utrka za prvenstvo Hrvatske, bodovat će se i utrka A kategorije na 40 km.

Konjički klub “Husar” iz Čazme osnovan je 2001. g. i okuplja sportaše i zaljubljenike u konjički sport šireg područja Čazme i županije.

Pored aktivnog bavljenja disciplinom daljinskog jahanja, i to od samih njenih početaka, organizirali su utakmice najvišeg ranga i to Prvenstva Hrvatske, PH za mlade konje, Croatia cup, utakmice županijskog ranga, a bili su suorganizator međunarodnih utakmica Balkanske lige te utakmica Prvenstva Balkanske konjičke federacije u daljinskom jahanju i drugih.

U daljinskom jahanju ostvarili su zapažene rezultate, kako u pojedinačnoj konkurenciji (nekoliko kadetskih i juniorskih državnih prvaka, visoki plasmani u seniorskoj konkurenciji, članovi državne reprezentacije), tako i u ekipnim plasmanima (posljednje tri godine osvajali su prva i druga mjesta).

U klubu djeluje i škola jahanja gdje troje licenciranih trenera obučava za polaganje jahaće dozvole ili licence za bavljenje konjičkim sportom. Od uvođenja jahaće dozvole i licence kao obveznog dokumenta (2012.) osposobili su i kroz ispitivanje proveli više od stotinu polaznika.

Godine 2018. su, uz HKS, suorganizatori Prvenstva Hrvatske u daljinskom jahanju gdje će njihovi sportaši u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji pokušati svladati udaljenosti od 60 do 100 km u što kraćem vremenu i ostvariti što bolji plasman.

izvor:www.superportal.hr

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close