JESTE LI ZNALINekategoriziranoZANIMLJIVOSTI

DOZNAJTE KAKO SPASITI PODATKE

DOZNAJTE KAKO SPASITI PODATKE

WhatsApp će uskoro izbrisati vaše poruke, slike i videosnimke

Morate napraviti besplatnu sigurnosnu kopiju svih svojih podataka s WhatsAppa do 12. studenog ili ćete ih zauvijek izgubiti.

Aplikacija WhatsApp, koju svakog mjeseca koristi preko 1,5 milijardi ljudi, radi s puno podataka u obliku poruka, slika i video i audiosnimki. Zbog toga surađuje s Googleom kako bi ponudila sigurnosne kopije, piše Mirror.

Besplatan prostor na Google Driveu

A to je i dobra i loša vijest.

Dobra je vijest da se Google složio omogućiti korisnicima WhatsAppa stvaranje sigurnosnih kopija svojih računa bez da im to oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imaju pravo.

Loša je vijest da bi ovaj novi val stvaranja sigurnosnih kopija mogao ubiti starije podatke. Tako da ako ne napravite sigurnosnu kopiju do 12. studenog mogli biste izgubiti sve.

Novi dogovor između WhatsAppa i Googlea znači da će sve vaše poruke, slike, video i audiosnimke biti spremljene na sigurno bez da utrošite išta prostora na Google Driveu.

Napravite sigurnosne kopije

No ako niste napravili sigurnosnu kopiju vašeg računa u više od godinu dana, sve ćete izgubiti 12. studenog. Google stoga preporučuje da korisnici sami naprave sigurnosne kopije. Evo kako:

Prvo se morate pobrinuti da na telefonu imete Google Drive.

Zatim iz WhatsApovog menija (tri okomite točkice u gornjem desnom kutu) odite na Postavke, pa na Razgovore, pa na Sigurnosnu kopiju razgovora. pritisnite ‘Izradi sigurnosnu kopiju’ te ćete vidjeti kako se sve prebacuje na Google Drive.

JESTE LI SPREMNI? WhatsApp uvodi ogromnu promjenu koja će pogoditi svih 1,5 milijardu korisnika

Obratite pažnju da će neki WhatsApp računi biti postavljeni da šalju podatke za kopiranej samo preko WiFi-ja ba se pobrinite da budete spojeni na jedan prije no što počnete.

izvor :net.hr

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close