JESTE LI ZNALILife StyleLJEPOTA

Želite “lijepo” stariti? Odbacite ove životne navike…

Želite "lijepo" stariti? Odbacite ove životne navike...

Starenje je proces koji je nemoguće zaustaviti, ali uvijek nailazimo na primjere ljudi koje stare bolje od drugih.
Pritom ne mislimo na hollywoodske zvijezde nego na obične ljude koje srećemo u gradu. Koja je tajna njihovog “gracioznog” starenja? Četiri životne navike su ključne kako bi naša koža ostala što zategnutija kako nas stižu godine, a Women’s Health je uz pomoć dermatologinje Purvishe Patel otkrio je koje su to navike.
 
 
1. Spavate na licu

Ako spavate na licu gravitacija je uraditi svoje i povući tekućinu iz vaših lica prema dolje. Potaknut ćete i gubitak kolagena, a onda dolazi do nepoporavljivih posljedica. Koža će s vremenom i gubitkom kolagena krenuti s opuštanjem čime ćete se činiti stariji nego što to uistinu jeste.

 
2. Ne perete lice prije spavanja
Nije neuobičajeno da žene zaborave skinuti šminku prije spavanja, ali svakako je to korak koji želite poduzeti prije odlaska u krevet. Neophodno je za uklanjanje prljavštine, znoja i šminke skupljenih tijekom dana na vašem licu. Pore se začepljuju i koža teže diše, a ako imate masnu kožu, ovime ju samo činite još masnijom.
 
3. Previše proizvoda za kožu
Od viška glava ne boli, kažu, ali u ovom slučaju to nije istina. “Proizvodi koji sadrže retinol koriste se za sprečavanje bora, a kada se pomiješaju s benzoil peroksidom u borbi protiv akni, to može učiniti vašu kožu suhom i povećati iritaciju kože”, kaže Patel, ali to mnogi ne znaju pa miješaju razne proizvode. Probajte način onaj koji odgovora vašoj koži i držite se njega.
4. Nedovoljan unos tekućine

 Hidracija je jako važna. “Voda je važna komponenta kože i struktura ispod kože”, objašnjava Patel. Iz kratkoročne perspektive, dehidracija vodi do suhe kože na kojoj se pojavljuju prištići. Stalna dehidracija može uzrokovati gubitak elastičnosti kože. Patel preporučuje “hranjenje” kože s najmanje šest čaša vode dnevno.

 
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close