DAN GRADAMANIFESTACIJE

Govor Gradonačelnika Dinka Piraka povodom dana Grada Čazme

Govor Gradonačelnika Dinka Piraka povodom dana Grada Čazme

Poštovani izaslaniče Predsjednika Vlade republike Hrvatske i Predsjednika Hrvatskog sabora, poštovana članice Europskog parlamenta,

uvaženi gosti, dragi prijatelji!

Drago mi je što vas mogu pozdraviti u ime Grada Čazme na ovoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Pokazali smo vam dio onoga čime se u Gradu Čazmi, s našim ustanovama, komunalnim poduzećem i s drugim partnerima bavimo proteklih godinu dana. Kao što ste vidjeli, riječ je o projektima financiranim iz europskih i nacionalnih fondova te onima koje sufinanciraju državne tvrtke.

Više od 20 realiziranih projekata, projekata u provedbi i prijavljenih projekata u proteklih nešto više od godinu dana. Njihova ukupna vrijednost iznosi oko 40 milijuna kuna. To je naš dar građanima za ovaj Dan grada.

U sljedećih godinu dana očekuje nas još više posla pa već sad sučemo rukave.

Ovih dana cijela Hrvatska, čak i ja, prati uspjeh naše nogometne reprezentacije. Dečki su svima pokazali kako je formula za uspjeh vjera u sebe i predani rad. Ako imamo hrabrosti, sve se može ostvariti.

Zato smo i mi hrabro krenuli u projekt Čazma Natura, najveći projekt u povijesti našega grada, i nismo pogriješili.

Ocijenjen je s visokih 96, skoro maksimalnim brojem bodova.

Put do njegove potpune realizacije vjerojatno će biti zavojit, ali vjerujem da će konačan rezultat biti nemjerljiv ičemu što smo do sada vidjeli u Čazmi.

On podrazumijeva opremanje dviju školskih učionica, uređenje okoliša škole, arboretum, izgradnju zelene tržnice, opremanje multifunkcionalnog centra, sportski park, uređenje šetnice na nasipu, uređenje ribičkog kompleksa, revitalizaciju Medjama i naravno – izgradnju jedinstvenog biološkog bazena u Hrvatskoj, koji je među našim stanovnicima privukao najviše pozornosti i kojega s nestrpljenjem očekuju.

I sam bih volio kad bih vas mogao pozvati da na sljedeću svečanu sjednicu ponesete kupaće kostime, ali moram biti realan pa ću reći da to učinite tek za dvije godine.

Šalu na stranu, treba biti svjestan činjenice da uspjeh nije ono što imamo već ono što jesmo.

Čazma je moj rodni grad, ovdje je živio moj otac i njegov otac prije njega, ovdje sam s obitelji izgradio dom. Zato mi je uvijek u srcu.

Čazma nije velik grad, ali su pred njim velike mogućnosti. Kako bismo ih u potpunosti iskoristili, moramo biti složni i usmjereni ka istim ciljevima. Moramo podržavati jedni druge i biti uporni.

Naša povijest nas uči kako se „samo živom voljom, u suradnji svih za sve, stvara živa povijest jednog naroda“. Igrom slučaja, to je rekao Stjepan Radić, ali je pouka univerzalna jer, u konačnici, sve bi političke opcije trebale počivati na istoj premisi, a to je dobrobit hrvatskog naroda i hrvatske države.

Zato ponavljam, pred nama je mnogo posla te se nadam i vjerujem da će nas građani podržati i prepoznati trud koji ulažemo, baš kao što ga prepoznaju prolaznici ili Čazmanci koji su davno odselili, a sada se čude i pozdravljaju pozitivne promjene u svojoj Čazmi.

Naravno, nije sve Čazma Natura. Tu su i – nogostupi, odvodnja, autobusna stajališta, poljski putovi, nerazvrstane ceste. Baš kao i u svakom kućanstvu, tako i u gradu – samo u „malo“ većem omjeru, postoje svakodnevne, životne stvari s kojima se susreću naši stanovnici, a mi smo tu da im pomognemo.

Nastojimo to činiti, iako to ponekad nije u mjeri u kojoj bi oni htjeli, ali s ovog mjesta poručujem da o svemu vodimo brigu i nikog ne zaboravljamo. Grad Čazma ima 36 naselja i sva su nam jednako bitna, svi naši stanovnici zaslužuju jednak tretman. Svima želimo jednako, a to je poboljšanje kvalitete uvjeta života, i na tome neprekidno radimo.

Dva goruća problema trenutačno su nogostup u Dapcima i cesta u Prokljuvanima koja je, usput rečeno, tek odnedavna u nadležnosti Grada Čazme.

Dokumentacija za Prokljuvane je spremna te se javljamo na natječaj čim se otvori, a u realizaciji nogostupa Dapci ponovno računamo na dobru suradnju s Hrvatskim cestama s kojima ćemo, vjerujem, i taj problem riješiti na zadovoljstvo svih.

Zato još jednom zahvaljujem Hrvatskim cestama i čestitam im na priznanju Zlatni grb koji su svakako zaslužili.

Čestitam i svim ostalima dobitnicima priznanja i zahvaljujem im na njihovom predanom radu i angažmanu u zajednici.

Svim stanovnicima grada Čazme čestitam Dan grada i pozivam ih da uživaju u svim događanjima koja su za njih pripremile naše ustanove, udruge i pojedinci, bez kojih ovaj grad ne bi bio to što je.

Sve vas pozivam ovaj vikend na središnje zabavne događaje, da se zajedno proveselimo i opustimo, a onda idemo na posao.

Hvala!

IZVOR:www.superportal.hr

Prikaži više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close